dijous, 18 de febrer del 2010

B7-12:Explica pas a pas com fer un exercici exemple ...

... de maneig de processador de textos, es a dir, pensau en una informació que volgueu obtenir amb l'ordinador i després explicau com la prepararieu per presentar-la (fer un treball)

4 comentaris:

  1. También puedes utilizar otro buscador para la información como puede ser "ask", para eso debes abrir el icono de internet y escribir su pagina "www.ask.com" y escribir en el espacio "buscar" la información que deseas, por ejemplo la bibliografía de el escritor "Carlos Ruiz Zafón", cuando ya la tienes, la seleccionas (presionando la parte que quieres sin soltar el botón izquierdo hasta donde termina la parte de intetés) y le das al botón derecho del ratón "copiar", luego, abres un documento de el procesador "open office" (mas nuevo que word, si dispones de él) a través de su icono que te aparecerá en la pantalla, y allí abres un documento. Cuando lo has abierto, le das de nuevo al botón derecho presionas "pegar" y la información se pegará allí.
    Además, es muy fácil realizar cambios en tu texto, puedes cambiar el tipo de letra o el tamaño de ésta, en una barra que te aparecerá en la parte superior con iconos para guiarte. También puedes cambiar la letra de color o modificar los márgenes o el interlineado, todo esto el la barra que ya he mencionado.
    Imaginemos que quieres pasar una palabra escrita en tamaño 12 a tamaño 14, para eso, debería seleccionar la palabra y presionar el icono de "tamaño de fuente", allí buscaría el número 14 y al darle, automáticamente cambiaria. Para cambiar de color, se hace algo parecido, seleccionas la palabra, le das al icono “color de fuente” y elijes el color que quieres. Para el interlineado deberás ir a “formato”, y allí a “párrafo”, una vez dentro el apartado “interlineado” seleccionas la opción “1,5”.

    ResponElimina
  2. Microsoft Office Word. El primer que has de fer es obrir un document de Word. Per fer-ho has d'anar a "inicia" i a "tots els programes", allà et sortiran diversos processadors de textos de Windows. Quan ja ho tenguis obert, has d'obrir una finestra a Internet. Després, has de cercar, si vols per exemple fer un treball sobre algun actor famós, és a dir, una biografia ,el nom de l'actor que hagis escollit. Posariem per exemple "Patrick Swayze" i li donariem a "entra-hi". una vegada fet això, has d'escollir la pàgina que més "t'agradi", en aquest cas escollirem www.wikipedia.org. quan t'ho hagis llegit atentament i hagis triat el text que vols introduir al teu document, has de prémer el botó dret del ratolí i donar-li a "copia" o bé prémer les tecles del teclat Ctrl+c. Fet això, has de canviar-te a la finestra del teu document de word i tornar a clicar el botó dret del ratolí o bé prémer les tecles Ctrl+v. Quan ja ho hagis aferrat, pots canviar la lletra de tamany, tipus i color: per canviar-ho de color, has d'anar a la part dreta de dalt del document on hi ha una barra d'icones; allà pots elegir el color magenta, per exemple; per a canviar el tipus de font, al centre de la barra d'ícones, hi ha un nombre (sol ser el dotze quan aferres), al costat hi ha el tipus de lletra; has de donar-li a dalt i has d'escollir un d'aquests tipus, a ser possible que s'entengui, com l'Arial. Per a canviar el tamany, has d'anar al costat dels tipus de lletra (a la dreta) on normalment hi ha un 12, allà pots canviar el tamany per 14 per exemple. Una vegada tinguis la lletra al teu gust, has d'enllaçar el que has copiat de la pàgina web amb les teves paraules, per a crear un text coherent.
    Quan ja hagis acabat pots afegir-hi una imatge. Has de fer el següent: primer de tot, has d'anar a "imatges de google" i cercar "Patrick Swayze". Seguidament, has d'escollir la imatge que més t'agradi i clicar-li al damunt per a saber la mida real que té (no escolliràs una imatge que ocupi una pàgina sencera). Després, quan ja hagis trobat la imatge amb la mida adequada, has de guardar-la als teus documents, donant-li al botó dret del ratolí i a "anomena i desa la imatge...". Una vegada fet això, hauràs de tornar al teu document i donar-li a "Insereix", "imatge" i "des d'arxiu". Una vegada fet això has de donar-li a la carpeta on ho tinguis guardat i escollir la imatge desitjada. Finalment, hauràs de donar-li a "insereix" i ja tindràs la imatge al document. Per a guardar el teu treball, has d'anar a "arxiu", "desa el document..." i has d'escollir la carpeta on ho vols guardar. Un exemple seria als meus documents. Has de posar-li un nom de referència i seguidament donar-li a "desa". Quan ja ho tinguis desat, ho pots imprimir donant-li a Ctrl+p i quan et surtia la finestra has d' escollir el model de la impresora que utilitzaràs. Et donarà la opció de imprimir més d'un arxiu, peò si no vols li dones a seguir i finalitza i ja està.

    ResponElimina
  3. Xisco se ma borrat la meva esplicació o no le penjat bé, no ho se però ara o tor-no a fer.

    Primer, per a fer un treball, a la pantalla principal, al d'avall a la esquerra li dones a inicio. Selecciones la icona d'internet i sobrirà la pàgina. Després vas a la pàgina de google que és www.google.com i busques la informació que vols, jo per exemple buscaré sobre la diferencia entre el coure, l'alumini i el ferro. Una vegada trobada la informació, apretant el botó esquerra del ratolí selecciones tota l'informació que vols i li dones al botó dret del ratolí i li dones a l'opció de copiar. Tornes a anar a Inicio però ara obris la vinyeta de WordPad, una vegada allí li dones al botó dret del ratolí i selecciones enganxar. Ara que tens tota la informació al WordPad pots, si dessitges ficar-li un títol, per a fer aixó tens que triar el tipus(per a fer aixó tens que anar a dalt a la dreta i et dona la opció d'elegir, jo eligiré Arial), el tamany( just al costat de l'elecció del tipus de lletra pots elegir el tamany, jo eligiré el tamany 14) i finalment pots triar el color(una mica més a l'esquerra de l'elecció del tamany hi ha una icona amb la lletra A i uns quants colors, fas un click al damunt i tries el color que desitges).Una vegada fet tot aixó ja tens el treball fet i només falta inprimir-lo, per a fer aixó vas a les icones de dalt del tot del WordPad i li fas dos clicks a l'icona en forma de l'impresora, li dones a acceptar i llestos.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.