dilluns, 19 d’abril del 2010

B1-3:Explica les passes del mètode de projectes per resoldre un problema real.

1-.El primer de tot que s'ha de fer és detectar el problema.
2-.A continuació, has de cercar informació sobre aquest.
3-. Una vegada te n'hagis informat, has d'escollir la millor solució.
4-.Quan ja l'hagis escollit, has de redactar l'avantprojecte, document que recull informació sobre la solució que has escollit i com la duràs a terme.
5-. Construir una maqueta o prototipus.
6-. Redactar el projecte tècnic.
7-.Fabricar el producte definitiu.
8-. Avaluar i recapitular.

Aquí hi ha un exemple de com s'ha dut a terme un projecte de final de carrera (bastant resumit), seguint gairebé totes les passes esmentades abans. La primera passa no ha estat realitzada, i la segona i la tercera estan gairebé suprimides en el treball. L'avantprojecte es va redactar però no l'he pogut obtenir, és a dir, que les "més importants" són les quatre darreres passes.
Aquest és l'enllaç del treball: https://docs.google.com/Doc?docid=0Ac4kpx743cTXZGhiN3Q3Z18xN2Zwd2tqZGN0&hl=ca

Si algú vol comparar aspectes, aquí està el document original: https://docs.google.com/fileview?id=0B8RLvX2oKdUdMjFkOTgxN2YtMTA0MS00ZWJmLTlmOWYtMThiMGI2NDczM2Jj&hl=es

8 comentaris:

  1. En TOTS els processos tecnològics es realitzen TOTES les passes o fases, encara que de vegades no estiguin molt clares. Per tant s'han de "descubrir" les 3 primeres passes també en aquest cas.
    Per fixar la primera passa només fa falta pensar en el motiu que ha tengut la persona que ha fet aquest treball (amb el caramull d'hores i esforç que això suposa) per fer-ho. Si no es pot consultar el protagonista, imaginau-vos-ho.
    Fixada la primera passa, les dues següents són bastant directes (per explicació del protagonista o per imaginació vostra)

    ResponElimina
  2. 1-. El problema és, senzillament, la necessitat de realitzar un projecte relacionat amb el que estava estudiant i aplicant les coses apreses en la seva estància al campus.
    2-. Amb ajuda del seu professor, va cercar informació sobre els circuits i les composicions dels robots. La sugerència de fer la colònia de PATOs se la va plantejar el Departament d'Ingenieria Electrònica de la ETSETB de la Universitat
    Politècnica de Catalunya.
    3-. Gràcies a la seva sugerència, va decidir escollir-la, i a partir d'allí va començar a fer proves i a realitzar les següents passes.

    ResponElimina
  3. D'acord. Ja veus com sí hi ha les passes inicials. Tens +1. (suggerència dur 2 g, com suggeriment)

    ResponElimina
  4. Aquí hi ha algunes preguntes més:
    - El procés tecnològic explicat presenta totes les fases (aclarit ja el tema de les 3 primeres)?

    - Sabries explicar en que consisteix la locomoció diferencial?

    - Quina aplicació real podia usar la "tecnologia PATO" (pensau en situacions reals on interessa tenir objectes col·locats un darrera l'altre, en moviment)

    ResponElimina
  5. - No, no les presenta totes, ja que només surten les maquetes dels PATOS i els robots definitius en fotografies. Tampoc he vist que es faci una avaluació i una recapitulació. No sé si era això al que et referies.

    - La locomoció diferencial és la que permet canviar l'orientació del robot fent girar les rodes a distintes velocitats, ja que són motrius, no directrius.

    - Podríem situar-ho en el cas dels betlems en moviment, ja sigui pels pastors o coses així.

    ResponElimina
  6. -Sí em referia a això. Els robots definitius son el model per a comercialitzar? Si no ho son, ni tant sols estam en el producte definitiu. Però està prou be +1
    -Correcte, encara que en mecànica hi ha un mecanisme anomenat diferencial que usa un sol motor, i no dos com en aquest projecte: +2
    - Es una aplicació en que no hi havia pensat. Jo pensava en sistemes de transport (vagons de "tren", que no haurien d'estar enganxats i que podrien separar-se del convoy, cotxes "acoblables" a rutes prefixades, on el conductor del primer vehicle podria dirigir els altres mentre descansen o fan altres feines (hi ha propostes d'aquest tipus)) o també en aplicacions com "guies" d'aeroports o centres de congressos, que era una proposta del projecte, si no record malament. +1

    ResponElimina
  7. Aquí et pos algunes preguntes més:

    Quina diferència hi ha entre la base física i lògica?

    Tipus de fusta de la base?

    Què vol dir l'expressió: "uns LEDs d'interfaç d'usuari"?

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.